« M'encantaria poder canviar el món... però és que no em donen el codi font » (geek anònim)


   

Altres coses


 
Registres   1 a 10 de 18
Següent Últim
00000514.jpg

Des que va sortir el cub de Rubik no he aturat de moure les seves peces. Ja no se quants he tengut, potser dues dotzenes han mort per excés d'ús, de fet, ara mateix tenc un parell que donen pura llàstima.

Potser sigui d'hora de convertir un 3x3x3 en un calendari perpetuu.

Respecte a com resoldre'ls, res millor que cercar a internet per trobar en Toni Marante o la gent de Rubikaz.

Com pos veure, la meva col·lecció arriba des del 3x3x3 al 7x7x7 (em falta el de 6), a part d'un parell de models especials, com pot ser el Rubik Sudoku (si! has de conseguir resoldre el sudoku!) o el compicat Rex.

Cub de Rubik RexCubs de Rubik 3x3x3, 4x4x4 i 5x5x5Cub de Rubik Sudoku

19/07/2014 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000505.jpgAra!

Què en fa, d'anys, que volia anar a veure sortir el sol al solstici d'hivern! Quan no era per una cosa era per l'altre i, quan no, perquè era ennigulat.

Aquest any ha estat el bo! I, el solstici, ha estat ahir a les 18h, així que hem tengut DOS dies (ahir, 10h abans, però era ennigulat... i avui, 14h després del solstici) per veure l'espectacle de llums i colors que tenim muntat a Ciutat per l'ocasió des fa uns quants de segles:

Els dos rosetons de la Seu queden alineats amb el sol i es pot veure el resultat en una mena de calidoscopi gegant.

 

22/12/2013 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000461.jpg

Una altre vegada i, aquesta, l'incendi és enorme.

No vull entrar en polemiques de si l'IBANAT hauria pogut controlar el foc a temps o no, si hagues comptat amb més medis. Tampoc no vull entrar en polémiques de si n'hi han o no, de tallafocs. O si el camp és net o brut. Tothom tenim la nostra opinió particular al respecte i el que s'haurà de fer és intentar que no torni a passar. El que si vull reconeixer és que mai havia vist tants de medis aeris.

Esperem que s'acabi aviat i que l'aturin abans boti el Galatzó.

Després, tots (TOTS!) tendrem la feinada de repoblar el més aviat possible i ens hem d'organitzar tot d'una per fer-ho.

El GOB fa una cridada al respecte:

Comunicat del GOB Mallorca per qui vulgui ajudar: A tots els amics que voleu ajudar, escriviu-nos a info@gobmallorca.com ‪#‎LaTrapa‬. Tot d'una marquem la ruta, ens posarem en contacte. Gràcies!

 

29/07/2013 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000077.jpg

 

Això ja està controlat i en un parell de dies m'enviaran a casa, que ja esta bé de fer cuento!

No se si és el primer infart agut retransmet 'en directe' per facebook, però vos he de dir que connectar un moment el meu mòbil (fent trampes, perquè teòricament era en 'modo vuelo', i aturant tot d'una) i llegir el que anàveu posant me feia agafar moltes més forces.

Ara m'hauré de portar be (també no és que me passàs molt...), que mai és una noticia agradable, però també no es cap drama.

Només una cosa que de segur és ben certa (cada u, que s'ho prengui com vulgui): si no hagués deixat el tabac fa una dotzena d'anys... ara segur que no estaria escrivint això

Una forta abraçada a tots i totes! continuarem trovant-mos a la lluita diària per a un mon millor!

 

02/12/2008 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

00000035.gif
Llegint a jlprieto m'he recordat que encara no havia felicitat les festes, així que:

Bon Solstici d'hivern i que el nou any anomalistic ens dugui uns nous 4 anys de Pau, Amor i Prosperitat.

(... i si ens duu la III República, li donem de premi passar a l'historia amb honors)

26/12/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

La que se ha armado.

Iba yo tan tranquilo hacia el edificio de la UIB de Sa Riera, cuando he visto lo que se venia encima. Me ha venido bien justo llegar antes que empezase todo a volar.

Desde las oficinas del patio interior he podido ver como, tras medio minuto de viento huracanado, comenzaba a llover de tal manera que costaba ver los árboles del jardín central, los cuales se oían claramente afectados por un fuerte viento en sus copas. De repente, uno de los árboles ha sido arrancado de raíz, con un fuerte crujido y ha caído sobre el resto del jardín.

Si tenemos en cuenta que en ningún momento lo he visto doblarse y mucho menos como para ejercer una presión suficiente para romperse de esa manera, la única explicación que le encuentro es que la fuerza del viento fuera... hacia arriba!

En 10 minutos Palma desarbolada (y nunca mejor dicho), montones de heridos, hospitales desalojados...

Seguro que mañana será un buen día, porque lo que es hoy... va a ser que no.

04/10/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

00000295.jpgfont:Consell Insular de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha inaugurat avui el curs acadèmic 2007-2008 de la UNED.

Armengol ha presidit aquest acte que també ha comptat amb l'assistència de la vice presidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Ll. Mascaró; la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló; el vice rector de la UNED, Tomàs Fernàndez; el director del centre UNED de les Illes Balears, Miquel A. Vàzquez; i el catedràtic Pau Cateura.

Armengol ha parlat en el seu discurs del treball realitzat en els seus 35 anys la Universitat Nacional d'Educació a Distància, que en el cas de Mallorca té encara un paper més rellevant per l'aïllament que suposa el ser un territori insular.

La presidenta ha destacat el valor que té la formació en una societat per fer-la competitiva i ha recordat la necessitat d'invertir per aconseguir un potencial humà preparat.

Un total de trenta-tres del més d'un centenar alumnes han rebut avui els diplomes de titulació dels seus estudis de la UNED. La presidenta del Consell els ha felicitat i els ha animat a continuar amb la seva
formació.

(...a que hem quedat guapos a la foto?...)
03/10/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca]

Aquest curs faré col·lecció de carnets d'universitats:

- UNED: Començ 4rt d'Informàtica, a veure si me trec la enginyeria superior abans que la llevin.
- Universidad de Murcia: també faig el Certificat d'Aptitud Pedagògica.
- Universitat de les Illes Balears: I, a més, a veure si aconsegueixo treure el Reciclatge de català

Si l'aconsegueixo, per a les pròximes oposicions hauré d'afegir les de Professor d'Institut.


Això de donar classes a la Jaime Vera me va agradar i ja sé que els al·lots d'institut son un auditori... diguem que dificultós, les coses dels canvis hormonals que els tenen fora corda (quins temps aquells...), però be, soc un entusiasta tecnològic i és qüestió de veure si aconsegueix, si no ja entusiasmar-los, si al menys aconseguir de ells una mica d'interès.
30/09/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [ca] [es]

00000280.jpg

Llevo unos cuantos días literalmente espantado al ver en los telediarios las noticias sobre el incendio de Gran Canaria. Y últimamente, aunque bastante menos, también del de Tenerife.

Como normalmente dan pocas panorámicas y muchas imágenes de detalle, tenía que guiarme por los pueblos afectados para hacerme una ligera idea de la magnitud del desastre, pero hoy he encontrado imágenes satélite, vía microsiervos.

Ambos incendios en zonas de altísimo valor ecológico, con, además, ya un centenar y medio de casas afectadas, son un desastre terrible del que va a costar recuperarse.

Para hacerse una idea, el area afectada, de momento, el de Gran Canaria es como si ardiese la Serra de Tramuntana todo el area comprendido desde el Puerto de Andratx hasta Puigpunyent y hasta las puertas de Palma. Y el de Tenerife, como si ardiera desde Puigpunyent hasta Lluch.

O sea, 4/5 partes de la Serra. Al menos en Gran Canaria ya hay un detenido.

10 años de condena por esta atrocidad me parecen muy pocos.

31/07/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

00000254.jpgHan sido 5 años, sin prisa pero sin pausa, combinando los estudios con el curro y todas las demás ocupaciones que tengo por costumbre tener (¿disperso?) y por fin lo he conseguido.
Ahora, a ver si el próximo curso consigo sacarme el CAP, el reciclatge de català y, ya que estoy, comienzo el 4° curso de la licenciatura.
04/07/2007 Les coses d'en Zolople/Altres coses [es]

Registres   1 a 10 de 18
Següent Últim
   
   
  © Bartomeu Homar i Graxell www.zolople.com | escriu-me | informació legal